Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /var/www/vhosts/amic.media/httpdocs/campanya_detall.php on line 16 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /var/www/vhosts/amic.media/httpdocs/campanya_detall.php on line 16 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /var/www/vhosts/amic.media/httpdocs/campanya_detall.php on line 16 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /var/www/vhosts/amic.media/httpdocs/campanya_detall.php on line 16 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /var/www/vhosts/amic.media/httpdocs/campanya_detall.php on line 16 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /var/www/vhosts/amic.media/httpdocs/campanya_detall.php on line 16 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /var/www/vhosts/amic.media/httpdocs/campanya_detall.php on line 22 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /var/www/vhosts/amic.media/httpdocs/campanya_detall.php on line 22 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /var/www/vhosts/amic.media/httpdocs/campanya_detall.php on line 22 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /var/www/vhosts/amic.media/httpdocs/campanya_detall.php on line 22 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /var/www/vhosts/amic.media/httpdocs/campanya_detall.php on line 22 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /var/www/vhosts/amic.media/httpdocs/campanya_detall.php on line 22 Notícies
L’apunt de la Diputació de Barcelona
La Diputació de Barcelona, a la 66a edició de la Nit de Santa Llúcia

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa ha assistit aquest vespre a la 66a edició de la Nit de Santa Llúcia, que ha tingut lloc al Pavelló Poliesportiu El Gornal de l’Hospitalet de Llobregat. La gran festa literària, que organitza Òmnium Cultural cada desembre, amb el suport de la Diputació de Barcelona que inclou una partida de 90.000€, ha lliurat els premis més importants de les lletres catalanes.

Mercè Conesa ha felicitat a tots els guardonats “mereixedors d’aquests premis com a reconeixement a la feina que desenvolupen dia a dia». En paral·lel, la presidenta de la corporació ha donat les gràcies a Òmnium Cultural «per la seva tenacitat i reconeixement a la cultura catalana. La gran festa de les lletres catalanes  representa un reconeixement a la nostra cultura. Una cultura moderna, diversa i inclusiva on tots conformem un tot», ha afirmat.

La presidenta de la Diputació de Barcelona ha volgut també tenir unes paraules especialment adreçades a la ciutat de l’Hospitalet, a la seva ciutadania, al tractar-se d’una important ciutat de Catalunya, «la segona ciutat de Catalunya, un territori on tenen lloc històries de vida, històries com la Nit de Santa Llúcia que celebrem avui i que formen la identitat d’un país».

A la Nit de Santa Llúcia han participat també, entre d’altres, diferents personalitats com Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural; Núria Marín, alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat; Oriol Junqueras, vicepresident de la Generalitat; i Carme Forcadell, presidenta del Parlament. Tots ells han coincidit en afirmar que la Nit de Santa Llúcia és una celebració que simbolitza la cultura, la llengua, el país que es vertebra com un sol poble. Una nit important que representa el millor de la cultura catalana, així com el reconeixement  merescut a la ciutat de l’Hospitalet que ha acollit la celebració del guardons per primer cop en els 66 anys d’història dels guardons.

Els guardonats

Els premiats han estat: premi Sant Jordi de novel·la, El setè àngel de David Cirici; premi Carles Riba de poesia, La ciutat cansada de Maria Cabrera; premi Mercè Rodoreda de contes i narracions, Vida familiar de Jenn Díaz; premi Josep M Folch i Torres de novel·les per a nois i noies, L’illa de Paidonèsia d’Oriol Canosa; premi Joaquim Ruyra de narrativa juvenil, Sentinels de Martín Piñol; premi Òmnium de Comunicació a la revista Enderrock; premi Internacional JB Cendrós a la traductora Mary Ann Newman i premi Frederic Roda de Teatre que s’ha decidit considerar desert.

Artistes protagonistes de la Nit

La cultura urbana i els artistes de la ciutat han estat els principals protagonistes. Dani Flaco, Alba Sarraute, l'Always Drinking Marching Band, el grup de dansa Street Squad, Laia Molins i l'Escola de Música de l'Hospitalet són alguns dels noms que han estat presents. El lliurament dels premis ha tingut lloc en el transcurs d'un espectacle creat expressament per a l'ocasió dirigit per Joan Font, director de  Comediants.

Notícies anteriors:
Els dijous de març més musicals del Palau Güell
La Diputació de Barcelona digitalitza 89 arxius municipals
L’oferta turística de la demarcació, a FITUR
La Biblioteca Virtual de la Diputació de Barcelona estrena nova versió del seu web
La Diputació signa crèdits amb onze ajuntaments per més de 9,6 milions d’euros
La Diputació de Barcelona fomenta els valors cívics al Festival de la Infància
Mercè Conesa anuncia una dotació màxima de quatre milions d’euros pels aiguats d’aquest 2016
L’atur va augmentar un 0,2% aquest novembre
El Ple de la Diputació aprova un pressupost de 937 milions per connectar amb les persones i els territoris
Mercè Conesa elogia l’esforç dels agricultors del Penedès en posar valor productiu el seu paisatge
La Diputació de Barcelona impulsa l’edició de teatre en Català
Un videojoc de realitat augmentada per potenciar l'esport i un localitzador de taxis a temps real, les dues aplicacions premiades per la Diputació de
Mercè Conesa reclama per al país "un nou model energètic", al I Congrés Català de Pobresa Energètica
Les UMIC visitaran més de cent municipis aquest mes de novembre
Mercè Conesa, a l'acte unitari per reclamar el traspàs de Rodalies
La Diputació de Barcelona coorganitza el I Congrés de Pobresa Energètica
La Xarxa Productes de la Terra, protagonista al Fòrum Gastronòmic