Notícies

Joves de Girona fan propostes per avançar cap a una Europa més verda
Dilluns, 15 de abril 2024
Projecte Y4 Green ERF

El Centre de Noves Oportunitats acull una nova jornada del projecte Y4 Green ERF

Amb l'objectiu d'implicar els joves per aconseguir que l'any 2050 Europa sigui el primer continent del món climàticament neutre -amb zero emissions-, reduir els residus i preservar els ecosistemes, aquest dijous 11 d'abril s'ha celebrat al Centre de Noves Oportunitats de Girona la segona jornada de reflexió i debat sobre el Pacte Verd Europeu.

Durant tot el matí, els joves han reflexionat al voltant cinc eixos sobre els quals cal aplicar canvis per fer realitat aquesta transformació verda: habitatge, consum, alimentació, mobilitat i conservació de la natura. La dinamitzadora i coordinadora del projecte Y4 Green ERF per part d'Europe Direct Girona, Mònica Plana, ha explicat que l'objectiu és que "fer que els joves, des del territori, elevin la seva veu a les institucions europees" i ha afegit que cap que la joventut arribi a Europa perquè "tenen unes expectatives més elevades del que ens podem imaginar".

Aquests espais de debat són iniciativa de l'Euroregió Pirineus Mediterrània i d'Europe Direct Girona i s'emmarca dins el projecte Y4 Green ERF (Youth for Green Euro Regio Future) impulsat per l'Euroregió Pirineus Mediterrània i adreçat específicament a joves. Les pròximes activitats programades són el 16 d'abril a Figueres i el 18 d'abril a Palamós.

La jornada de debat s'ha il·lustrat amb el pla de sostenibilitat turística 'Menja't Girona' i el programa de millora de les Hortes de Santa Eugènia.

Centre de Noves Oportunitat de Girona

El Centre de Noves Oportunitats (CNO) va adreçat a joves d'entre 16 i 24 anys i des de l'any 2015 ha atès arreu a més de 5.000 joves, ajudant-los/les a millorar la seva ocupabilitat.

Cristina Martín, usuària del CNO, ha destacat, en declaracions a la Televisió de Girona, la "companyonia" i la "motivació" que troben al centre i que impulsa als alumnes a continuar amb el seu pla de treball.

El CNO i la Fundació OSCOBE han impulsat 'Start Noves Oportunitats', una iniciativa del SOC que s'emmarca dins els Programes de Garantia Juvenil, finançat pel Fons Social Europeu (FSE) i la Iniciativa d'Ocupació Juvenil, amb la col·laboració del Departament d'Ensenyament, que té l'objectiu de formar i introduir al món laboral i educatiu joves entre 16 i 24 anys que no estudien ni treballen a través d'accions diverses.

Visibilitzar projectes ja existents

El projecte Y4 Green ERF és anual, s'adreça als i per als joves i té per objectiu promoure una Europa més verda a partir de la visibilització i comunicació d'accions ja existents, reals i tangibles de l'Euroregió Pirineus-Mediterrània relacionades amb el medi ambient i que són possibles gràcies a polítiques europees.




                
Associa't   Planifica una campanya   Innovació   Notícies   Qui som   Junta   Objectius   Serveis   25 anys   Mitjans digitals   Mitjans en paper   Contacta'ns   
Amb el suport de:
Amb la col·laboració de:
Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies